Vannak szivarszobák, horgász egyesületek, ivók, sportklubok, ahol férfiak gyűlnek. Közös tevékenység tartja össze őket. Vagy csak ürügy, hogy dolgaikat férfiközegben megoszthassák. De miért kellene ürügy ehhez? A Lovagok azokat a Férfiakat hívják és várják, akik a valódi Belső Férfi Erőt szeretnék kimunkálni magukban, és azt továbbadni másoknak. Vállalva azokat az emberi értékeket, amelyeket valaha a Lovagok is képviseltek. Havonta egy este, ahol egy Nő ad teret a Férfiaknak.


Női körök mindenütt. A női tudatosság, a női szentség és a női önismeret áll a csoportos foglalkozások többségének fókuszában. És a férfiaknak ki ad teret, lehetőséget arra, hogy ne csak „kibeszélhessék” magukat, vagy éppen mutassák magukat valakinek, hanem, valódi teret arra, hogy ÖNMAGUK lehessenek? Egyáltalán mit jelent ma Férfinak lenni? Mi kell ahhoz, hogy a munkájában és a magánéletében is a helyére kerüljön, elismerést kapjon, egyensúlyban legyen?

A 21. század Kerekasztal Lovagjai ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak saját életükön keresztül. S az így szerzett tapasztalatokat és felismeréseket viszik tovább a világba. Új korszak kezdődik ezzel a mai Férfi számára.

Lovagnak lenni az értékteremtésről szól. Nem csak mesterséget kell tanulni, hanem azt is, hogyan kell szívből Férfinek lenni. De ehhez közösség kell, egyedül csak magányos farkasként bolyong az ember, pedig nem erre teremtetett. A Kerekasztal lehetőség – visszatalálni egymáshoz, önmagukhoz, a Férfi Erőhöz. A Lovagok tiszteletreméltóak, nemes céljaik vannak. A szándékon túl a cselekedet emberei. Hűek az emberi értékekhez: becsület, méltóság, tisztelet, alázat, elfogadás, kiállni valamiért, kiállni önmagukért. A sikert nem mások eltiprásával, vagy önmaguk feláldozásával, hanem egymás szemébe néző kézfogással érik el. Emelve, segítve egymást egyre magasabbra.

De őket is, mint bárkit, anya és apa nevelt. Megfeleltetések tömkelegében. Így zárták be magukba a Lovagot, jó mélyre. Az intellektus, az elme, az anyagi világ lovagjai lettek. Pedig ott van bennük a lelki mélység is, de mint ahogy oly sokan, ők is félnek megnyitni, mert így biztonságosabb. Vastag páncél mögé rejtik. Ezer lakattal lezárva. Ez a páncél, ez a védelem a siker kulcsa. Olyan, mint egy ajtó. Ahogy zárva van, védi az embert, meghagyva szabadságát, hogy azt tegyen, amit akar. De ugyanakkor ez is zárja el őt a szabadságtól, hogy önmaga legyen boldogan. Micsoda ellentmondás. 

Lovaggá válni, másokat vezetni, másoknak példát mutatni, a sikert emberként viselni, munka. Belső munka. Ahhoz először nekik kell végigmenni rajta, hogy aztán saját példájukból merítve másoknak is hitelesen továbbadhassák. A tudást, a tapasztalatot, nem pedig terápiát, amit megkaptak itt. A hírt, hogy létezik egy hely, ahol nem lágy, női közegben, mégis annak biztonságában, de Férfiak közt, Férfi módra tudjanak felszabadultan önmaguk lenni. Mert nem a sikeres ember boldog, hanem a boldog ember sikeres.

 

Nos, akkor miért is indítunk csoportot a férfiaknak?

1. Mert a férfiak is gyakran tehetetlenek. Előfordul, hogy nem értik a probléma gyökerét, vagy ha értik, nem tudnak vele mit kezdeni. Nehezen birkóznak meg egy-egy helyzettel, mert egyedül maradtak, támogatás híján. Elvárások tömegével találkoznak, és a mai társadalom erősen kritizálja, megítéli őket, vagy egyszerűen kirekeszti a valódi Férfi minőséget.
2. Mert a Férfi ugyanolyan fontos tényező a rendszerben, mint a Nő. Bár ezt sokan elfelejtik, és pénzautomataként vagy hiánypótló társként tekintenek rá.
3. Mert nem a sikeres ember boldog, hanem a boldog ember sikeres.
4. S mert kell egy csoport, aki tudását, tapasztalatát összegyűjtve utat tud mutatni az arra nyitottaknak.

 

A kérdés felmerülhet, hogy eljönnek-e a férfiak?

Biztosan. A munkám során rengeteg férfival beszélgetek. A tanácsadásokon a panaszkodás és a sárban tocsogás helyett a sikeresebb és kiegyensúlyozottabb élet eléréséért dolgozunk, így hatékonyan haladunk Ügyükben. Tudnak és akarnak. Megfogalmazott vagy még meg nem fogalmazott, de mélyen megbújó célokért tesznek. A férfiak alapvetően versenyszelleműek, ezért felmerült, hogy a csoportos forma idegen lehet számukra. Az elmúlt hónapokban egy „kísérleti” munkacsoporttal dolgoztam, amelyben a tudás és tapasztalat megosztása megsokszorozta a hatékonyságot és a haladást. Olyan közös alapokat, irányokat és eszközöket fogalmaztunk meg, amelyek nem csak a résztvevők, hanem a férfitársadalom számára is támpontként szolgálhatnak. A csoportban nem cél, hogy pszichologizáljunk, panaszkodjuk, elsírjuk bánatunkat vagy szidjuk a másik nemet. A probléma vagy kérdés megfogalmazását követően hatékony megoldást keresünk a helyzetekre. A témákhoz kapcsolódó tudás megosztásával nézőpontunkat tágítjuk, hogy egy tudatosabb élet kapcsán új minőséget teremthessünk az életünkben.

 

S hogy mit keres egy Nő egy Férfi csoportban?

Egy nő más füllel hallgat, más szívvel ért. Egy nő által teremtett biztonságos és befogadó közegben a férfi megnyílhat, elgondolkozhat, olyan kérdéseken, amelyekkel korábban még nem találkozott. Cél, hogy megoszthassa gondolatait, kételyeit, kérdéseit. Másokkal. Mert mindannyian nagyjából ugyanazokkal a kérdésekkel szembesülnek nap mint nap. A Férfi-lét kérdéseivel: a hősével, a férjével, az apáéval, a gyermekével, a magányos farkaséval, a dolgozóéval, a hivatását keresőével.

 

Tematika

Az élet bőven ad témát: alapértékek, kihívások, munkahelyi kérdések, életpálya tervezés, sikerek és kudarcok, párkapcsolat, felelősségvállalás és döntések, út- és megoldáskeresés. Tudatos karrierépítés és magánéleti egyensúly. Félelem, bizalom, játszmák, hatékony kommunikáció. 

csoportba bármikor bekapcsolódhatsz, hisz az alkalmak nem épülnek egymásra, a témák vissza-visszatérnek a személyes történetek kapcsán. 

2019.01.10. 18-21h
Mit keresel ebben a világban? Mi az Ügy az életedben? Mit miért teszel és mi a valódi motivációd? Biztosan így van?
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2019.02.07. 18-21h
Fiúnak születni ebbe a világba. Bátorságpróbák az életben, sikerek, kudarcok, tapasztalatok.
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2019.03.07. 18-21h
A 21. századi Nő és Férfi, értékek mentén, játszmák nélkül párkapcsolatban.

Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2019.04.04. 18-21h
Tudatos kommunikáció - mesterkulcs a kapcsolatokhoz és a sikerhez.
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2019.05.01. 18-21h
Életközépi válság vagy Önmagadra találás? Tudás, kapcsolatok, pénz. Munka vagy hivatás.
Továbbá épp aktuális kérdések, témák 

2019.05.30. 18-21h
Betegség vagy állapot? Illúziók vagy valóság? Ne hazudj többet (magadnak).
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

Nyári szünet

2018.09.06. 18-21h
Újratervezés. Fordulópont. Döntés és felelősségvállalás.

Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2018.10.04. 18-21h
Amikor egy üzlet beindul. Egyensúlyok visszaállítása az életedben.
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2017.11.08. 18-21h
Elengedés. Elválás. Búcsú. Gyász. Miért nehezebb egy Férfinek?
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

2017.12.05. 18-21h
Az Ünnep egy Férfi életében.
Továbbá épp aktuális kérdések, témák

 

Részvételi díj:

5,000 Ft/fő/alkalom

Ismétlőknek, Tudatos Férfi Kurzus résztvevőknek:
2,000 Ft/fő/alkalom

További információk, jelentkezés:

+36 70 347 44 47
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Ha kifejezetten a párkapcsolati és kommunikációs tudatosság érdekel, és ezekről nem csak hallani szeretnél, hanem húsba vágóan tapasztalni és ezáltal tanulni is (learning by doing), akkor várlak szeretettel Párkapcsolati és Érzelmi Tudatosság Fejlesztő Kurzusomon vagy a Tudatos Kommunikáció Workshopon.
       
 

Ha komolyabban és mélyebben foglalkoznál a Tudatos Férfi útjával,  

várlak a  Tudatos Férfi Kurzuson, amely 7 hónapon át kalauzol végig egy belső folyamaton - tele tanulással, tapasztalással és haladással.


Ha egyéni tanácsadásra jönnél,  

várlak a Coaching Férfiaknak tanácsadásomon.
Ha pedig mélyebben szeretnél dolgozni a kérdéseiden, akkor javaslom a Kapcsolódás a Férfi Erő Forrásához tanácsadás- és kezeléssorozatot..

A változáshoz Rád van szükség.




S végül visszajelzések a csoportról:

"Amikor elkezdtem a Lovagok közé járni, még más ember voltam. Tudtam, hogy tennem kell magamért, és tettem is már, nem is keveset. Ugyanakkor hiányzott egy támogató közeg. Amit egy Férfi nem feltétlen lel meg. Hiszen annyi mindennek kell megfelelnünk. Amiért akár lelketlenül is képesek vagyunk dolgozni, mindenünket odaadni. A találkozók során Évi világított rá arra, hogy amíg egy nőt sokan támogatnak (úgy értem, a nők egymást), addig a férfiakban nem fejlődött ki az a szintű empátia és támogatási képesség, amivel egymásnak tudunk adni. Hogy legyen így Férfi a férfi?
A férficsoportban többen vagyunk. Több nézőpontot látunk. Adunk és kapunk. Elmondhatod a problémád, a többiek pedig megpróbálnak segíteni azzal, hogy betekintést engednek a saját nézőpontunkba. Az első tapasztalatom az volt, hogy nézőpontokat kaptam. Ez a csoport a kezdetek óta, időközben társasággá kovácsolódott. Nem sörözni járunk csütörtökönként. Meghallgatjuk, kivel mi történt az elmúlt időszakban, igaz, hogy sör nélkül, de másik nézőponttal. Többünk változtatott. Többünknek változott az élethelyzete. Elmondhatjuk az örömünk és a bántatunk anélkül, hogy terápiás csoportban éreznénk magunkat. Tudunk segíteni elfogadni, vagy éppen tovább lépni. Akár az orrodra is csaphat egy-egy felismerés. Felismerheted, hogy a sok "elvártból" valójában "ki és mi vagyok én". Miből tudom magam összerakni. Mitől, miből, hogyan leszek valódi Férfi!" (Sz. Imre - alapító tag)