"Néha hosszú utat kell bejárnunk,
hogy érkezésünk értelmét megláthassuk." 
(Dénes Évi) 


 

Ha röviden olvasnál rólam:

Mióta az eszemet tudom, mindig is foglalkoztatott mások testi-lelki jólléte. A racionális énem struktúrában gondolkozik. Az intuitív énem pedig ösztönösen hagyatkozik a belső hangra, amely valamiféle megmagyarázhatatlan módon terel a megoldás felé. E kettősség válik egységgé bennem.

Orvostanhallgatóból lettem közgazdász, aki többet akart a könyveknél és az üzleti eredményeknél. Mindig az embert kerestem, és 14 év versenyszférában kommunikációs vezetőként eltöltött sikeres év után visszakanyarodtam gyermekkori álmomhoz: hogy mások életét szebbé és jobbá tegyem. Jelenleg az Alory Testi-lelki Stúdiót vezetem 10. éve, mellette párkapcsolati kurzusokat és tanácsadásokat, céges tréningeket és vezetőképzést tartok. Módszerem, a CONTACT FLOW METHOD® a Tudatos Kapcsolatok Módszere, a több, mint 10 éves tanácsadói és tréneri tudásom és tapasztalatom alapján született meg. Az élet kíméletlenül elém tolta, hogy Férfiakkal (is) foglalkozzak, így született meg a 21. század Kerekasztal Lovagjai - először csak kísérletnek indult, ma már többedik éve folyamatosan működő - csoport, ahol a cél a tudatos és önazonos Férfivá, Lovaggá válás.

Ha bővebben olvasnál rólam:

Ahány forma, ahány nézőpont, annyi megfogalmazás... Sosem szerettem bemutatkozni, hiszen ahány dolgot csinálok, ahány szerepet élek, annyiféle módon mesélhetnék magamról.

Álljon itt néhány hivatalos írás, leginkább hitvallás:
... mint párkapcsolati tréner... 
... mint coach, tréner, előadó... 
... mint alkotó, létrehozó, teremtő stúdióvezető...  

Egy embert megfogalmazhatunk számokban:
1998 - multinacionális világ rejtelmei / pénzügy, kommunikáció, média
2006 - akkreditált coach
2008 - Lélekszerelő Oskola (2 év)
2009 - Alory Testi-Lelki Stúdió megnyitása
2012 - Spirit - A LélekTársas önismereti és spirituális társasjáték megalkotása (társalkotókkal)
2014 - X&Y Budapest Életmód és Tréning Központ megnyitása (mára virtuális Párkapcsolati Központként működik)
2016 - 21. század Kerekasztal Lovagjai csoport megalapítása
2017 - vezetőképzések, céges tréningek, a Siker Manufaktúra elindítása
2018 - Tudatos Élet Művészete Kártyasorozat és az INSIGHT Társasjáték megjelentetése, Contact Flow Method
® program elindítása  

S egy embert megfogalmazhatunk érzésekben - erről a hozzátartozóimat, a barátaimat, a klienseimet és az irigyeimet kérdezd...

Azonban én a személyes tapasztalatban hiszek. Akinek adni tudok vagy adni tud nekem, úgyis találkozunk. Aki elvenni jön, az pedig tanít engem. Hiszem, hogy a tiszta "segítői" munka végtelenül egyszerű: megtanítani az embert más nézőpontból szemlélni a dolgokat. Megtanítani ismét gondolkozni, felfedezni saját gondolatait. Megtanítani újra bízni. Felismerni saját nagyszerűségét. Rálátni önbecsapási folyamataira, hogy abbahagyhassa őket. Megtanítani felelősséget vállalni. Megtanítani függőségek nélkül, szabadon élni. S ehhez használható, egyszerű eszközöket adni a kezébe, hogy egyedül is boldoguljon.

S egy visszajelzés velem kapcsolatban. Talán a legmeghatóbb, amit valaha kaptam. Mert olyasvalakitől érkezett, aki némi kényszer hatására érkezett az egyik tanfolyamomra, teljes ellenállásban (az akkori barátnője hozta el, talán utolsó esélyként, hogy megmentsék a kapcsolatukat). Cinikus, ironikus és szkeptikus volt. Sosem "dolgoztam" még annyira keményen azért, hogy valakitől együttműködést kaphassak. Nem miattam. Hanem mert láttam benne a rettegő kisfiút, aki értékes, szerethető és tiszta. Olyan, amilyennek már addigra ő sem látta önmagát. S egy pillanatban valami megnyílt. Azóta bontogatja sasszárnyait, hogy férfierejét lágyan használva szárnyaljon. S szárnyal is. Ezt látva minden perc megéri: 

"Szinte mindegy, hogy milyen programmal kezdesz vagy érkezel ide. Hogy ki, vagy mi hozott ide, mert a megfelelő emberhez érkezel. Nem kér mást, mint kíváncsiságot, nyitottságot, és ezzel megalapozza a bizalmat és a szeretetet. A programok változatosak, különböző gyakorlatokon és technikákon keresztül tudjuk megismerni magunkat és más szemszögből a világról alkotott képünket. Ez a munka néha lassú, néha rettenetesen gyors. Néha könnyekkel teli, néha tiszta szívből nevetés. Néha mindkettő. Néha nagyon nehéz, néha könnyű. Segít, hogy szembenézzen az ember a félelmeivel, a vágyaival. Új ismeretségek, új barátok. Tükröt vagy utat mutató emberek. Nekem mit jelent? Belső megismerést. Talán már jobban ismerem magam, talán már ismerem magam." (Sz. Imre)

S végül, zárásként: messzemenőkig sajátomnak érzem Gandhi üzenetét, amelyet egy újságíró kérdésére válaszolt, amikor az megkérdezte tőle, mi az üzenete a világnak: "Az életem az üzenet." (My life is my message). Van, hogy néha elbukunk, de erőnk által felállunk. Van, hogy néha tévedünk, de tiszta szándékunk által önvizsgálatot tartunk. Van, hogy néha nem vesszük jól az akadályokat, de alázatunk által igyekszünk tanulni belőle, s ha kell, tudunk bocsánatot kérni. Mert egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: mindenekelőtt Embernek maradni.

Az embereknek nem az a fontos, mennyit tudsz, hanem hogy mennyire törődsz velük. 

Az emberek egy része azért jön hozzám, hogy képbe kerüljön egy nehézségével, életterületével vagy önmagával kapcsolatban. Egy része azért jön, hogy tanuljon: önmagáról, a másikról, az Élet működéséről. S egy részük inspirálódni jön.

Te miért jössz? Talán nem azért, amire számítasz...